måndag 23 september 2013

Tar det aldrig slut på strulet??

Jösses alltså!
Att det kan skita sig på så många håll och med så mkt på en och samma gång.
Tror inte jag har haft så mkt datastrul sedan man hade Windows 95 i burken, helt jävla sanslöst!

Jag tror det hela började med att jag avinstallerade det medföljande antivirusprogrammet.
Jag har Telia (SUCK) som bredbandsleverantör, och med Telia följer ett "gratis" antivirusprogram från F-secure, vilket jag har varit relativt nöjd med.
Sagt och gjort, ut med det medföljande och in med Telias.
Ingen svår operation, och allt gick som det skulle.

Nästa dag startade jag datorn, och den gick igång som den skulle, men skärmen förblev svart!
Vad göra!??
Jag är långt ifrån någon dataexpert, och med en dator där skärmen är svart är det ju minst sagt svårt att göra någonting överhuvudtaget.

Ett tag trodde jag att skärmen hade lämnat in, men den fungerade ju i början av startsekvensen.
Lyckades ta mig in i Bios;en, men väl där så körde det ihop sig, och jag kom absolut ingen vart.
Som tur är har man en läsplata så det gick att ta sig ut på nätet och runt på diverse forum och söka hjälp, men kan väl inte direkt påstå att det fanns några enkla lösningar på svart-skärm-problemet. 

Ett råd fick jag iaf, och det var att öppna datorn och plocka ut det lilla batteriet, och sen när man startar upp den igen så ska man trycka intensivt på F8 och samtidigt hålla ner shift-tangenten, på det viset skulle man komma "djupare in" i datorn för att sen kunna starta den i felsäkert läge.
Jag vet inte hur många gånger jag försökte, men det var lögn i helvete att komma någon vart!!
..men så plötsligt kommer startskärmen upp!!
Fyllde med stor försiktighet i mina inloggninguppgifter och vips så var jag inne! 
Phu!

Jag kan ha fått det om bakfoten, men jag fattade det som att Microsoft har placerat det medföljande antivirusprogrammet i en mapp där Windows får för sig att en del av operativsystemet är trasigt när det här antivirusprogrammet är borttaget, och därför "vägrar" den att starta.
Riktigt ruttet av Microsoft om det är så, deras medföljande antivirusprogram är ju verkligen inte gratis heller!

Jag har inte vågat stänga av datorn nåt sedan jag fick igång den, för det här vill jag verkligen inte vara med om igen!!

Jag har tidigare funderat på att gå över till Linux, men det verkar vara så avancerat, men nu vete fan omj det inte får bli så ändå...

Det här är lite grann av vad jag har roat mig med dom senaste veckorna, men skulle kunna skriva dubbelt så mycket om hatobjekt nummer ett, nämligen Telia, (Bill Gates och Microsoft är nummer två) men orkar inte mer idag..

Hade varit betydligt roligare att lägga upp ett par sköna bilder på ett par rosakladdiga läppar, men har som sagt haft annat för mig.. :(